Oulux

Ikkunaremontin vaiheet ja aikataulu omakotitalossa

Pyydä tarjous

Ikkunaremontin suunnittelu

Kun päätät aloittaa ikkunaremontin omakotitalossasi, on tärkeää suunnitella ja valmistautua huolellisesti. Suunnitteluvaiheessa kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen, joka auttaa sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ikkunat.

Ota ensin selvää ikkunaremonttiin tarvittavista luvista ja määräyksistä omalla alueellasi. Näin voit varmistaa, että kaikki sujuu sujuvasti ja sääntöjen mukaan. Seuraavaksi mieti, millaista toiminnallisuutta ja tyyliä ikkunoilta haluat. Onko sinulla erityisiä tarpeita esimerkiksi äänieristyksen, energiatehokkuuden tai turvallisuuden suhteen? Näitä kysymyksiä pohtimalla voit valita ikkunaratkaisun, joka sopii juuri sinun kotiisi parhaiten.

Ikkunoiden valinta ja hankinta

Kun suunnittelu on valmis, on aika valita ja hankkia uudet ikkunat. Hyödynnä ammattilaisen apua valintaprosessissa, sillä heillä on parhaat tiedot eri ikkunaratkaisuista ja niiden ominaisuuksista. Valitse ikkunat, jotka täyttävät tarpeesi ja ovat kestäviä Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Voit myös tutustua eri ikkunamalleihin ja materiaaleihin etukäteen verkkosivullamme tai kysyä yksityiskohtaisempaa tietoa suoraan meiltä. Otamme mielellämme vastaan kysymyksiä ja autamme sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivat ikkunat. Kun olet tehnyt valinnan, voit tilata ikkunat suoraan meiltä ja sopia toimituksesta ja asennuksesta.

Ikkunaremontin toteutus ja asennus

Kun uudet ikkunat saapuvat, on aika ryhtyä remonttitöihin. Tässä vaiheessa voit valita haluatko itse asentaa ikkunat vai haluatko antaa sen ammattilaisen käsiin. Huomioi, että raskaampien ikkunoiden asentaminen voi vaatia useamman henkilön voimia.

Jos päätät itse asentaa ikkunat, varmista, että sinulla on tarvittavat työkalut ja ohjeet. Tarkista myös, että ikkunat ovat ehjiä ja että ne sopivat oikein koloonsa. Jos päätät antaa asennuksen ammattilaisen tehtäväksi, voit luottaa siihen, että työ tehdään asianmukaisesti ja lopputulos on laadukas.

Jälkihoito ja viimeistely

Kun ikkunat on asennettu, on aika hoitaa jälkityöt ja viimeistellä remontti. Siivoa työalue ja tarkasta, että ikkunat toimivat moitteettomasti. Tarvittaessa säädä ja korjaa ikkunoiden sulkeutumista, tiivistystä ja ilmanvaihtoa. Näin varmistat, että ikkunaremontti on onnistunut ja kotisi pysyy lämpimänä ja energiatehokkaana.

Voit myös harkita ikkunoiden suojaamista eri sääolosuhteilta ja lialta esimerkiksi asentamalla suojaavia kaihtimia tai sälekaihtimia. Näin pidentät ikkunoiden käyttöikää ja suojaat niitä ulkoisilta vaurioilta. Muista myös siistiä jäljet ja pitää huolta remonttialueesta, jotta kotisi säilyy kauniina myös remontin jälkeen.