Ikkunan asennus vaivattomasti

Ikkunan asennus - Helsinki, Espoo ja muu pääkaupunkiseutu

Ikkunoiden asennus on oleellinen osa rakentamista. Uusien ikkunoiden myötä energiatehokkuus paranee, kodin arvo nousee sekä asumismukavuus ja arjen toimivuus lisääntyvät. 

Valkoiset ikkunapuitteet tai useat ikkunaruudut voivat toimia peräti harkittuina sisustuselementteinä. Vanhojen ikkunoiden vaihtaminen uusiin voi kaunistaa merkittävästi niin rakennuksen julkisivua kuin sisätiloja. 

On sitten kyseessä ristikkoikkuna, tuuletusikkuna, kaksiruutuinen, kolmiruutuinen tai kiinteä ikkuna, Loistoikkunat Oy asentaa laadukkaat Oulux Oy:n ikkunat kohteeseen kuin kohteeseen. 

Ikkunat joutuvat Suomessa kestämään sääolosuhteita, jotka voivat vaihdella aina -30 °C ja +30 °C välillä –  tuulesta puhumattakaan. Oulux-ikkunat ovat suomalaisiin olosuhteisiin suunniteltuja kotimaisia tuotteita, joilla on jo yli 100-vuotias historia. 

Me luotamme niin meidän ikkunatuotteiden kuin asennustyön laatuun. Oulux tarjoaa ikkunoilleen 25 vuoden lahoamattomuustakuun ja me Loistoikkunoilla tarjoamme itse asennustyölle 12 vuoden takuun

Keskikokoisessa omakotitalossa ikkunoiden asennus kestää 1 – 2 päivää.

Kuinka paljon ikkunoiden asennus maksaa?

LoistoIkkunat Oy:n ikkunoiden asennustyö alkaa aina veloituksettomalla ikkunaremontin tarvekartoituksella. Asennuksen hinta riippuu aina kohteesta. Asiakkaan kanssa yhdessä työmaalla saamme kartoitettua mikä on ikkunoiden asennuksen hinta. Voimme myös auttaa ikkunaremontin budjetoimisessa.  Asennustyön hintaan vaikuttaa eniten se onko kyseessä uudis- vai saneerauskohde sekä ikkunoiden lukumäärä. 

Kotitalousvähennys

Ikkunoiden asennuksesta voi hakea kotitalousvähennystä. Työ täytyy tilata ennakkoperintärekisteriin kuuluvalta yritykseltä. Loistoikkunat Oy kuuluu ennakkoperintärekisteriin, joten tekemistä töistämme voit hakea kotitalousvähennystä. 

Sen määrä on 40 % työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta. Materiaaleista eli ikkunoista tai muista tarvikkeista ei siis voi hakea kotitalousvähennystä. Myöskään matkakulut eivät kuulu kotitalousvähennyksen piiriin. Vähennys on puhtaasti asennustyöstä. 

Vähennyksen enimmäismäärä on 2 250 €, jonka saa jos laskuttaa yritykseltä työn osuutta 5 875 €. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolison kanssa kotitalousvähennyksen suurin mahdollinen määrä on 4 500 €. 

Tällöin omavastuu täytyy maksaa molempien osalta. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 €. 

Kotitalousvähennystä voi hakea, kun työ toteutetaan omassa kodissasi, vapaa-ajan asunnossasi, vanhempiesi tai isovanhiempiesi kodissa. Asunto voi olla vuokra- tai omistusasunto. 

Vanhemmat eivät voi hakea kotitalousvähennystä lastensa nimissä. 

Milloin kannattaa päivittää uusiin?

Ikkunoiden kuluminen on täysin normaalia. Auringon säteily, sade, ilmansaasteet ja yleisesti pohjoiset sääolosuhteet rasittavat ikkunoita. 

Uusien asennus on ajankohtaista jos havaittavissa on näkyviä vaurioita, hilseilyä, liiallista huurustumista, vedon tunnetta tai kylmyyttä. Lisäksi jos äänieristys on puutteellista tai ikkunan avaaminen on työlästä, kannattaa miettiä ikkunaremonttia.

Uusien ikkunoiden asentaminen paikoilleen

Ikkunan asennuksen kulku riippuu paljolti siitä onko kyseessä vanhan ikkunan vaihto vai uudiskohde. Jos kyseessä on uudiskohde ikkunaremontti etenee seuraavasti. 

 1. Teemme tarvittavat suojaukset, jotta ikkunoiden lisäksi niin karmit kuin muu ympäristö ovat uudenveroisia asennuksen jälkeenkin.
 2. Mittaamme tarkasti, että uuden ikkunan ympärille jää tarvittava tilkerako. 
 3. Oikaisemme ikkunan alusen. 
 4. Tarkastamme ikkunarakenteiden kunnon. 
 5. Teemme tarvittavat kunnostukset jos näille on tarvetta. 
 6. Irrotamme avattavan ikkunan puitteet karmista ennen asentamista. 
 7. Ruuvaamme karmin rakennuksen runkoon. 
 8. Nostamme ulkopuitteet saranoille. 
 9. Tarkistamme karmin ristimitan ulkopuitteilla. 
 10. Asennamme kiinnitysruuvien peitetulpat.
 11. Nostamme sisäpuitteet paikoilleen. 
 12. Eristämme tilkeraon huolellisesti. 
 13. Kiinnitämme ulko- ja sisälistat vankasti. 
 14. Toteutamme huolellisen lopputarkastuksen.
 15. Laadimme työstä asiakkaalle asennuspöytäkirjan.
 16. Kuljetamme purkujätteet pois ja kierrätämme ne vaaditulla tavalla.
 

Jos kyseessä on vanha kohde, jossa ikkuna vaihdetaan uuteen, työ aloitetaan purkamalla ikkunan listoitus ulko- ja sisäpuolelta. Vanha karmi poistetaan esimerkiksi sorkkaraudan tai pistosahan avulla. 

Jos työn kohteena on avattava ikkuna, poistamme puitteet ja ikkunalasit ennen kuin karmit poistetaan. Meiltä saat niin sivusta, alhaalta tai ylhäältä avattavan tuotteen.

Vanhan ikkunan poisto

Vanhojen ikkunoiden poistaminen etenee seuraavalla tavalla. 

 1. Tarkistamme ikkunarakenteiden kunnon. 
 2. Irroitamme siististi vanhat ikkunapuitteet. 
 3. Poistamme sisäpuolelta ikkunalistat.  
 4. Poistamme ulkopuolelta vuorilaudat. 
 5. Katkaisemme sahaamalla kaikki seinärungon ja karmien väliset ruuvit tai naulat. Vanha ikkuna on yleisimmin kiinnitetty karmin sivukappaleisiin. Nauloja tai ruuveja voi kuitenkin olla myös karmin ala- ja yläkappaleissa. 
 6. Nostamme entisen ikkunan irti karmista sorkkarautaa käyttäen.  
 7. Puhdistamme ikkuna-aukon erittäin huolellisesti entisistä eristeistä. 
 8. Vedämme vanhat katkaistut kiinnikkeet irti.
 9. Huolehdimme, että vanhasta ikkunasta jäänyt aukko on sopiva uuden ikkunan asennusta varten. 
 

Jos tarvitset uudiskohteeseen ikkunoiden asennusta tai vanhojen päivittämistä, varaa ilmainen tarvekartoitus. Meille asiakas on tärkein ja autamme mielellämme kohteesi ikkunoiden kanssa.